Publikavimo data: 2024-03-29
Šokoladiniai sausainiai
Konditerinė tešla nuo paprastos tešlos skiriasi tuo, kad konditerinėje tešloje yra daug sviesto ir cukraus. Dėl to tešla tampa puri ir minkšta. Jei į tešlą įmaišysite kakavos, gausite skanius šokoladinius sausainius, kuriuos labai lengva paruošti. Kakavą reikėtų rinktis atsižvelgiant į tai, kokie saldūs bus sausainiai. Geriau rinktis kakavos miltelius be cukraus, nes jo jau yra recepte.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje mikseriu išsukite pusę suminkštinto sviesto ir cukraus. Likusį sviestą ištirpinkite vandens vonelėje, supilkite į cukraus mišinį kartu su kiaušiniu ir dar kartą išsukite. Sviesto mišinį sumaišykite su miltų mišiniu. Išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Iš tešlos suformuokite sausainius ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 17-18 minučių. Paruoštus sausainius sudėkite į lėkštę. Mėgaukitės!
Kategorijos