Šokoladiniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Šokoladiniai sausainiai

Konditerinė tešla nuo paprastos tešlos skiriasi tuo, kad konditerinėje tešloje yra daug sviesto ir cukraus. Dėl to tešla tampa puri ir minkšta. Jei į tešlą įmaišysite kakavos, gausite skanius šokoladinius sausainius, kuriuos labai lengva paruošti. Kakavą reikėtų rinktis atsižvelgiant į tai, kokie saldūs bus sausainiai. Geriau rinktis kakavos miltelius be cukraus, nes jo jau yra recepte.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
466 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
46 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.03/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladiniai sausainiai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje mikseriu išsukite pusę suminkštinto sviesto ir cukraus. Likusį sviestą ištirpinkite vandens vonelėje, supilkite į cukraus mišinį kartu su kiaušiniu ir dar kartą išsukite. Sviesto mišinį sumaišykite su miltų mišiniu. Išminkykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Šokoladiniai sausainiai Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Iš tešlos suformuokite sausainius ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 17-18 minučių. Paruoštus sausainius sudėkite į lėkštę. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos