Publikavimo data: 2024-04-08
Šokoladiniai vafliai
Įvairius saldumynus ir šokoladinius batonėlius, kuriuos taip mėgsta vaikai, galima lengvai pakeisti šokoladiniais vafliais, o jums jie gali net labiau patikti. Ką tik paruošti vafliai su kakava primena biskvitą ar pyragaičius, jie būna gana minkšti ir purūs. Rinkdamiesi kakavos miltelius pirmenybę teikite variantams be vanilės kvapo, nes jis naudojamas klastotėms gaminti. Venkite šarminių miltelių - dėl jų patiekalas taps mažiau orus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite cukrų ir kiaušinius, gerai išplakite. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Supilkite druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Po truputį suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, kad gautųsi tiršta, standi tešla.
Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite tešlą į vaflinę ir kepkite vaflius apie 3 minutes. Stebėkite, kad jie nesudegtų.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą ir pieną, kruopščiai maišydami, kol gausis tiršta konsistencija. Gautu glajumi apliekite vaflius.
Kategorijos