Publikavimo data: 2024-01-10
Šokoladinis kremas receptas
Šokoladinis kremas yra švelnus ir aromatingas, jei naudojami tik švieži ir geros kokybės kakavos milteliai. Priešingu atveju desertas gali būti nemalonaus kartumo. Kokybiškuose kakavos milteliuose yra tokių naudingų elementų kaip kalcis, magnis, geležis ir net fosforas.
Žingsnis 1
Iš anksto pasiruoškite reikiamą ingredientų kiekį, kad gamindami šokoladinį kremą negaištumėte laiko matavimui. Likus 1-2 valandoms iki gaminimo, išimkite sviestą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros, kad kreme nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 2
Sumaišykite sausus ingredientus. Persijokite kakavos miltelius į dubenį, suberkite cukrų, druską, vanilę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pagaminkite pagrindą pagal šokoladinio kremo receptą. Į metalinį indą supilkite 150 ml pieno ir pastatykite jį ant vidutinės ugnies. Į gerai pašildytą pieną supilkite sausų ingredientų mišinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir toliau maišykite, kol šokoladinis kremas taps vientisas.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio šokoladinio kremo gaminimo etapo. Miltus supilkite į stiklinę su likusiu pienu ir gerai išmaišykite. Tada šį mišinį supilkite į jau ruošiamą masę. Toliau virkite ant mažiausios ugnies, kol sutirštės. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Palikite šokoladinį kremą ant kaitros 1-2 minutes. Nuimkite nuo kaitlentės ir leiskite jam atvėsti.Šokoladiniu kremu papuoškite tortą arba atskirą desertą, supilstę jį į gražius kremo indelius. Paskui jį galima papuošti cukraus pudra arba konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos