Publikavimo data: 2024-04-28
Šokoladinis mėnulio likeris
Šokoladinio likerio gaminimas iš mėnulio degtinės trunka nuo 4 iki 7 savaičių. Tai ilgas infuzijos procesas, t. y. šokolado drožlių maceravimas (mirkymas) gryname alkoholyje arba brendyje, kartais trunkantis kelis mėnesius. Jei paliksite brendį su šokoladu nesandariame puode savaitę, išbėgs daug alkoholio. Visą ruošimo laikotarpį likeris turi būti laikomas sandariame inde. Jei laikomas atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, paruošto šokoladinio likerio galiojimo laikas yra iki 1 metų.
Žingsnis 1
Pereikite prie spiritinio gėrimo infuzijos. Šokolado drožles supilkite į stiklinį butelį arba stiklainį. Užpilkite šokoladą mėnulio degtine, įpilkite vanilino ir išmaišykite. Sandariai uždarykite dangtelį. Palaikykite 7 dienas tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Buteliuką periodiškai pakratykite, maždaug 1-2 kartus per dieną.
Žingsnis 2
Paruoškite cukraus sirupą. Supilkite pieną ir vandenį į puodą ir suberkite cukrų. Mišinį kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada ant silpnos ugnies užvirinkite, maišydami kas 30 sekundžių ir nugriebdami putas. Paruoštą sirupą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Užbaigti putojančio likerio infuzijos procesą. Sumaišykite šaltą sirupą su šokolado užpilu. Suplakite indą su likeriu, uždarykite jį dangteliu. Infuzuokite 2-3 savaites tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Gėrimą filtruokite kavos sieteliu arba paprasta marle. Palikite pastovėti dar 7-14 dienų, kad skonis stabilizuotųsi. Tada supilkite gėrimą į laikymo butelius ir sandariai uždarykite.
Kategorijos