Publikavimo data: 2024-03-31
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas yra vienas populiariausių desertų. Pati šokolado istorija siekia antikos laikus ir skaičiuoja daugiau nei tris tūkstančius metų. Reikėtų pažymėti, kad kakavoje, iš kurios gaminamas šokoladas, skirtingai nei kavoje ir arbatoje, visiškai nėra kofeino, tačiau joje yra teofilino. Tai tonizuojanti medžiaga, gerinanti CNS veiklą ir plečianti kraujagysles. Kiekvienas gali pasigaminti naminį šokoladinį pyragą. Šokoladinio pyrago recepto lengva laikytis, o pyragas būna skanus ir švelnus.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių mišinį. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu didžiausiu greičiu apie 2-3 minutes. Toliau plakdami masę sudėkite sviestą.
Žingsnis 2
Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir soda. Miltus supilkite į kiaušinių masę ir suberkite kakavą, atsargiai išmaišykite sulenkdami mentele arba šaukštu iš apačios į viršų.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 25-30 minučių. Paruoštumą galite patikrinti dantų krapštuku: jis gali būti su trupiniais, bet šlapios tešlos pėdsakų neturėtų likti. Išimkite sausainį ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Perpjaukite tortą išilgai į dvi dalis, geriausia specialia virvele arba ilgu dantytu peiliu. Atvėsusį tortą aptepkite šokoladiniu kremu, išlyginkite ir sumontuokite tortą. Likusiu kremu aptepkite torto šonus ir kelias valandas padėkite tortą į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos