Publikavimo data: 2024-02-04
Šokoladinis sausainis receptas
Keista, bet XVIII a. Europoje buvo laikomasi dietos, kurią sudarė sausainiai, saldumynai ir raudonasis vynas. Šio judėjimo pasekėjai buvo įsitikinę, kad tai naudinga sveikatai. O kadangi taip ir yra, naminių šokoladinių biskvitinių sausainių receptas yra kaip tik tai, ką gydytojas liepė. Šis sodrus ir gana paprastas šokoladinis biskvitas gali būti ir atskiras patiekalas, ir pyrago pagrindas.
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių, persijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Paruoškite kepimo formą ir maišytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Sumaišykite trynius su 60 g cukraus, išplakite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Plakite baltymus, kol jie taps purūs ir putoti. Tada palaipsniui suberkite likusį cukrų ir toliau plakite baltymus, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 4
Sumaišykite kiaušinio baltymo ir trynio masę. Keliais etapais suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Švelniai išmaišykite mentele.
Žingsnis 5
Sudėkite masę į formą ir 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę 180 °C temperatūroje.Išjunkite orkaitę ir palikite sausainius 30 min. orkaitėje, kad jie geriau išlaikytų formą.
Žingsnis 6
Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos