Publikavimo data: 2025-08-18
Šokoladinis terino desertas
Patiekalas terrine pas mus atkeliavo iš Prancūzijos, kur jis labai populiarus. Jis gaminamas ir iš maltos mėsos, ir kaip saldus desertas. Desertinis terrinas paruošiamas labai paprastai, sumaišius visus ingredientus. Net pradedantis virėjas gali susidoroti su subtilaus deserto kepimu. Šokoladas naudingas sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, insulto apraiškomis, padeda sergant diabetu. Šis desertinis terinas puikiai papuoš jūsų stalą ir patiks tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.
Žingsnis 1
Juodojo ir pieniško šokolado plyteles sulaužykite mažais gabalėliais, kad jos greitai ir lengvai ištirptų ant ugnies. Šokoladą ištirpinkite dubenyje ant kaitros.
Žingsnis 2
Palaipsniui į šokolado masę įmaišykite grietinėlę, tada sviestą. Sviestą galima naudoti kietą arba ištirpintą.
Žingsnis 3
Suberkite per sietelį persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į kepimo skardą įdėkite silikonines formeles ir paskirstykite tešlą į formeles. Lengvai stuktelėkite kepimo skardą į stalą, kad tešla pasiskirstytų po visą paviršių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos