Šoninės suktinukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Šoninės suktinukai

Šoninės ir sūrio suktinukai orkaitėje - paprastas ir apetitą keliantis patiekalas, kuris papuoš stalą ir paįvairins meniu. Italų virtuvė pasauliui padovanojo daugybę užkandžių ir įvairių suktinukų receptų. Vieni skaniausių ir sultingiausių yra mėsos suktinukai su įdaru. Jie gaminami iš vištienos krūtinėlės su lydytu sūriu, šonine ir prieskoniais. Svarbiausia rinktis šviežius ir kokybiškus produktus. Vištienos filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, vientisos konsistencijos, o šoninė - be pašalinių kvapų ir geltonų dėmių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
21 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šoninės suktinukai Žingsnis 1
Paruoškite mėsą suktinukams. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais išilginiais griežinėliais kaip kotletams. Virtuviniu plaktuku plakite mėsą, bet labai atsargiai, kad nepažeistumėte skaidulų. Kepimo skardą išklokite folija. Vištienos filė uždėkite vieną ant kitos, kad susidarytų vientisas krūtinėlės sluoksnis. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir paskleiskite ant mėsos sluoksnio paviršiaus.

Žingsnis 2

Šoninės suktinukai Žingsnis 2
Paruoškite vyniotinį. Ant vištienos filė sluoksnio dėkite sūrio griežinėlius, kad kuo labiau padengtų visą paviršių. Įdarytą mėsą susukite į ritinėlį. Suktinuko paviršių išklokite plonais šoninės griežinėliais ir pabarstykite prieskoniais. Suvyniokite vyniotinį į foliją ir tvirtai užspauskite kraštus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C . Kepkite vyniotinį 35 minutes. Supjaustykite vyniotinį porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos