Publikavimo data: 2024-04-05
Šoninės suktinukai
Šoninės ir sūrio suktinukai orkaitėje - paprastas ir apetitą keliantis patiekalas, kuris papuoš stalą ir paįvairins meniu. Italų virtuvė pasauliui padovanojo daugybę užkandžių ir įvairių suktinukų receptų. Vieni skaniausių ir sultingiausių yra mėsos suktinukai su įdaru. Jie gaminami iš vištienos krūtinėlės su lydytu sūriu, šonine ir prieskoniais. Svarbiausia rinktis šviežius ir kokybiškus produktus. Vištienos filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, vientisos konsistencijos, o šoninė - be pašalinių kvapų ir geltonų dėmių.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą suktinukams. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais išilginiais griežinėliais kaip kotletams. Virtuviniu plaktuku plakite mėsą, bet labai atsargiai, kad nepažeistumėte skaidulų. Kepimo skardą išklokite folija. Vištienos filė uždėkite vieną ant kitos, kad susidarytų vientisas krūtinėlės sluoksnis. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir paskleiskite ant mėsos sluoksnio paviršiaus.
Žingsnis 2
Paruoškite vyniotinį. Ant vištienos filė sluoksnio dėkite sūrio griežinėlius, kad kuo labiau padengtų visą paviršių. Įdarytą mėsą susukite į ritinėlį. Suktinuko paviršių išklokite plonais šoninės griežinėliais ir pabarstykite prieskoniais. Suvyniokite vyniotinį į foliją ir tvirtai užspauskite kraštus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C . Kepkite vyniotinį 35 minutes. Supjaustykite vyniotinį porcijomis.
Kategorijos