Šiame recepte įdaryti kopūstai gaminami iš Pekino kopūstų, kurių skonis, palyginti su baltaisiais kopūstais, yra paprastas, su jais lengva ir patogu dirbti, jie nesuteikia ryškaus kopūstų skonio. Mėsos skonis išliks ryškesnis, Pekino kopūstų lapai yra labai švelnūs ir išverda daug greičiau. Receptui paruošti nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių ir daug laiko, kreminis daržovių padažas gaunasi nepakartojamo skonio ir patiekalui suteikia rafinuotumo.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs iki pusės.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir lengvai pakepinkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 3
Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus: maltą mėsą, ryžius, pakepintus svogūnus, druską ir pipirus.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: morkas ir cukiniją supjaustykite griežinėliais, svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką susmulkinkite, šviežią pomidorą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje apkepkite daržoves: pirmiausia pakepinkite svogūną, kol jis taps skaidrus, tada paeiliui, po 5 min., sudėkite morkas, cukiniją, pomidorą, česnaką, prieskonius ir druską. Gerai išmaišykite. Troškinkite po dangčiu, kol išvirs, apie 15 minučių.
Žingsnis 6
Baigiant virti, suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir išjunkite, palikite padažą pritraukti.
Žingsnis 8
Paruoškite kopūstus: atskirkite nuo kopūstų lapus, nuplaukite juos ir šiek tiek sutrumpinkite.
Žingsnis 9
Puode užvirinkite vandenį, įmeskite kopūstų lapus ir blanširuokite juos 2 minutes, stiebas turi išvirti.
Žingsnis 10
Atsargiai išimkite lapus, įmeskite juos į šaltą vandenį su ledu ir palikite 2 minutėms. Tada vandenį nusausinkite.
Žingsnis 11
Padažui daržoves perkelkite į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 12
Kopūstų lapus nusausinkite servetėle, atsargiai nupjaukite lapų kotelių storį ten, kur yra standžių šonkaulių, kad būtų lengviau suvynioti koldūnus.
Žingsnis 13
Ant vidinės lapo pusės, kurioje įpjautas storis, dėkite 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos ir švelniai užlenkite kraštus, kad susidarytų įdaryti kopūstai.
Žingsnis 14
Įdėkite į gilią formą.
Žingsnis 15
Supilkite padažą ir kelis kartus atsargiai pakratykite formą, kad iš jos pasišalintų oras ir padažas tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 16
Uždenkite formą folija ir siųskite įdarytus kopūstus kepti 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.