Publikavimo data: 2024-05-01
Šonkauliukų plovas
Plovas yra tradicinis rytietiškos virtuvės patiekalas iš ryžių, daržovių ir mėsos. Ypač skanu gaminti plovą su kiaulienos šonkauliukais. Patiekalas sotus, sotus, o mėsa minkšta. Plovui ruošti naudokite mėgstamus prieskonius. Geriau rinktis ilgagrūdžius baltuosius ryžius, tačiau virti jie geriau išlaiko formą. Pageidautina imti šviežius šonkauliukus, šaldytas produktas nesuteiks tokio sodraus mėsos skonio, o patiekalo gaminimas užtruks ilgiau.
Žingsnis 1
Kepkite šonkauliukus su daržovėmis. Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite supjaustytus šonkauliukus apie 3-4 min. Įberkite druskos, pipirų ir prieskonių ir išmaišykite. Į šonkauliukus sudėkite svogūnus ir morkas. Įpilkite daugiau augalinio aliejaus ir kepkite visus ingredientus apie 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Į daržoves suberkite ryžius ir išvirkite plovą. Sudėkite ryžius į puodą ir įpilkite vandens santykiu 1:2. Į puodą įdėkite nesmulkintą česnako galvutę. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, apie 40 minučių. Išimkite česnako galvutę iš plovo.
Kategorijos