Publikavimo data: 2024-04-06
Soros plovas
Pagrindinis bet kokio plovo, taip pat ir kvietinio, ingredientas yra specialus prieskonių rinkinys. Jie suteikia patiekalui ryškų, nepakartojamą skonį ir tokį malonų gelsvą atspalvį. Rytų šalyse tradiciniais sorų plovo prieskoniais laikomi zira ir baravykas.
Žingsnis 1
Paruoškite plovą su soromis. Kepkite vištienos filė gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje 2-3 minutes, kol atsiras auksinė plutelė. Sudėkite į ją svogūną ir dar 2-3 min. troškinkite. Tada sudėkite morkas ir troškinkite 5 minutes. Pabarstykite prieskoniais ir druska ir gerai išmaišykite. Supilkite soras į keptuvę. Vėl išmaišykite ir kepkite 2 minutes. Sudėkite česnaką ir įpilkite karšto vandens. Skystis turi visiškai apsemti sorų plovą. Palikite troškintis po dangčiu ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Išjunkite kaitlentę ir palikite plovą 10-15 min. brinkti.
Kategorijos