Publikavimo data: 2024-06-15
Sotus įdarytas pyragas su bulvėmis ir kiaušiniais
Sotūs pyragai su daržovių ar mėsos įdaru yra vienas iš garsiausių namų virtuvės patiekalų. Tokie pyragai dažnai patiekiami kaip pagrindinis šeimos šventės patiekalas. Rusijoje labai populiarus įlankos pyragas su bulvėmis su prieskoniais. Jis idealiai tinka didelei kompanijai. Tarp dviejų sluoksnių pilstomos tešlos yra storas sluoksnis smulkiai supjaustytų bulvių. Niekas neliks alkanas! Sotus bulvių pyragas su traškia tešlos plutele patiks visiems svečiams!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį. Į jį įmaišykite plaktą vištienos kiaušinį, grietinę, majonezą, miltus ir kepimo miltelius. Įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais ant pjaustymo lentos.
Žingsnis 3
Paimkite kitą gilų dubenį. Į jį sudėkite bulvių kubelius, pagal skonį įberkite prieskonių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą ir jos dugną ištepkite sviestu. Į formą supilkite nedidelį kiekį tešlos su miltais, grietine ir majonezu. Į formą sudėkite bulvių kubelius.
Žingsnis 5
Į formą supilkite likusią grietinės, majonezo ir miltų tešlą.
Žingsnis 6
Įdėkite kepimo indą į iki 180 C įkaitintą orkaitę 45 minutėms. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas jau iškepęs. Atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir palikite pyragą atvėsti. Paruošta!
Kategorijos