Publikavimo data: 2024-06-09
Sotus kamamberas su spanguolėmis
Camembert yra minkštas, riebus sūris, gaminamas iš karvės pieno. Jis yra švelnaus, šiek tiek grybų skonio. Patiekalai, pagaminti iš Camembert sūrio, yra labai rafinuoto kreminio skonio. Sudėtyje esančios spanguolės desertui suteiks malonios rūgštelės. Tokį desertą paruošti nebus sunku net pradedančiajam.
Žingsnis 1
Tešlos lakštą perpjaukite į dvi dalis. Viena dalis turi būti visiškai užpildyta sūrio galvute. Antroji tešlos dalis gali būti mažesnė. Didesnę dalį aptepkite spanguolių džemu. Ant viršaus uždėkite sūrio galvutę.
Žingsnis 2
Švelniai apvoliokite tešlą, kad gautumėte rutulį. Įsitikinkite, kad sūris su tešla yra užspaustas. Antrąjį tešlos sluoksnį supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Naudokite formavimo peilį.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją pergamentiniu popieriumi. Įdarytą tešlos rutuliuką sudėkite ant padėklo. Tešlos juosteles aptepkite kiaušinio tryniu ir skersai kryžmai pritvirtinkite jas prie rutuliuko paviršiaus.
Žingsnis 4
Likusias tešlos juosteles suformuokite į lanką. Viršų patepkite kiaušinio tryniu. Įdėkite sūrio sluoksniuotos tešlos skardą į įkaitintą 200 °C temperatūros orkaitę pusvalandžiui. Išimkite iš orkaitės ir patiekite iš karto, kol sūris dar neatvėso.
Kategorijos