Publikavimo data: 2024-05-25
Sotus osetinų pyragas su bulvėmis
Pateiktas osetinų pyrago receptas yra ne tik skanus, kaip ir visi kaukazietiški pyragai, bet ir malonios tekstūros dėl bulvių įdaro. Jis gaminamas iš mielinės tešlos, o į įdarui prie tradicinio sūrio pridedama virtų bulvių, sviesto ir prieskonių. Pinigų jo paruošimui išleidžiama nedaug. Jums taip pat nereikės ilgai vargti virtuvėje. Daug laiko sugaištama tešlai pakilti.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir palaukite, kol jos ištirps. Tada įpilkite pieno, kiaušinį, saulėgrąžų aliejų, miltus ir užminkykite tešlą. Rankas patepkite augaliniu aliejumi, tada tešla nelips prie rankų ir bus gerai minkoma. Palikite tešlą pakilti 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Nulupkite ir sutrinkite šiltas virtas bulves, įdėkite sūrio, pipirų, druskos, truputį sviesto ir sutrinkite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną iškočiokite, į vidurį dėkite ¼ įdaro ir užspauskite apskritimą. Rankomis išminkykite nuo vidurio, o paskui kraštus aplipdykite kočėlu, kad pyragas būtų 26-28 mm skersmens. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir siųskite kepti 15-20 minučių. Iškeltą iš orkaitės pyragą patepkite sviestu.
Kategorijos