Sotus osetinų pyragas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Sotus osetinų pyragas su bulvėmis

Pateiktas osetinų pyrago receptas yra ne tik skanus, kaip ir visi kaukazietiški pyragai, bet ir malonios tekstūros dėl bulvių įdaro. Jis gaminamas iš mielinės tešlos, o į įdarui prie tradicinio sūrio pridedama virtų bulvių, sviesto ir prieskonių. Pinigų jo paruošimui išleidžiama nedaug. Jums taip pat nereikės ilgai vargti virtuvėje. Daug laiko sugaištama tešlai pakilti.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sotus osetinų pyragas su bulvėmis Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir palaukite, kol jos ištirps. Tada įpilkite pieno, kiaušinį, saulėgrąžų aliejų, miltus ir užminkykite tešlą. Rankas patepkite augaliniu aliejumi, tada tešla nelips prie rankų ir bus gerai minkoma. Palikite tešlą pakilti 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Sotus osetinų pyragas su bulvėmis Žingsnis 2
Nulupkite ir sutrinkite šiltas virtas bulves, įdėkite sūrio, pipirų, druskos, truputį sviesto ir sutrinkite.

Žingsnis 3

Sotus osetinų pyragas su bulvėmis Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną iškočiokite, į vidurį dėkite ¼ įdaro ir užspauskite apskritimą. Rankomis išminkykite nuo vidurio, o paskui kraštus aplipdykite kočėlu, kad pyragas būtų 26-28 mm skersmens. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir siųskite kepti 15-20 minučių. Iškeltą iš orkaitės pyragą patepkite sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos