Publikavimo data: 2024-05-25
Sotus osetinų pyragas su vištiena
Į osetinų pyrago su vištiena formos tešlą sudėtas ne tik tradicinis sūris, bet ir vištiena. Dėl to pyragas yra sotus ir dar skanesnis. Jis ruošiamas kaip įprastas patiekalas iš mielinės tešlos, tačiau apskritai pagrindinių virtuvės rūpesčių laiko ne tiek jau daug. Rezultatas patiks visiems.
Žingsnis 1
Atskieskite mieles šiltame vandenyje, suberkite cukrų ir palaukite, kol kepurėlė pakils. Tada įmuškite kiaušinį, įberkite druską, pieną ir miltus per tris kartus. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji nebelips prie rankų ir atsiplėš nuo dubens sienelių. Patogumo dėlei rankas patepkite saulėgrąžų aliejumi, bet miltų nedėkite. Leiskite tešlai pailsėti 1 valandą.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite virtą vištieną, sutarkuokite mocarelą, pagardinkite druska bei pipirais ir įdėkite sviesto kubelį. Išmaišykite ir padalykite įdarą į 4 porcijas, iš kurių suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 3
Išminkykite pakilusią tešlą ir padalykite į 4 dalis. Po vieną iškočiokite ant pergamento. Į kiekvieno plokštainio vidurį dėkite po rutuliuką įdaro ir užspauskite apskritimą. Tada iškočiokite nuo centro iki 28 cm skersmens. Padarykite keletą įdubimų ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iškart po kepimo pyragą gausiai aptepkite sviestu ir uždenkite dangčiu, kad būtų šiltas, kol keps kiti.
Kategorijos