Publikavimo data: 2024-09-22
Sotus pupelių ir žvėrienos dešrelių užkandis
Pupelėse yra labai daug augalinių baltymų, todėl jos yra sotus patiekalas. Pupelės ypatingos tuo, kad jose yra daug purino, kuris sukelia vidurių pūtimą ir pilvo pūtimą žarnyne. Prieš virdami pupeles pamirkykite per naktį, o paskui, prieš virdami, nuplaukite jas šaltame vandenyje. Kitaip - pupelės labai naudingos kepenims, širdžiai ir žarnynui. Rekomenduojama dažniau į savo valgiaraštį įtraukti pupeles ir kitas ankštines daržoves.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais, o morkas stambiai sutarkuokite. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus bei morkas, kol šiek tiek pakeis spalvą.
Žingsnis 2
Medžioklės dešreles supjaustykite apskritimais ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais ir morkomis. Pomidorų pastą atskieskite 1 puodeliu karšto vandens, supilkite į keptuvę ir gerai išmaišykite. Virkite dar 10-15 minučių uždengę dangčiu. Tada nuimkite dangtį ir virkite, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Nulupkite ir susmulkinkite česnaką, o konservuotas pupeles nusausinkite. Į keptuvę pakaitomis sudėkite česnakus ir pupeles. Kepkite 1-2 min. su česnakais ir dar 1-2 min. su pupelėmis.
Žingsnis 4
Paskutiniame užkandžio ruošimo etape pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais. Uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos