Publikavimo data: 2024-06-09
Sotus pyragas su kiaušiniais ir sezamo sėklomis
Paprastai manoma, kad pirmieji pyragai buvo pradėti kepti Senovės Graikijoje, tačiau panašių į šį skanėstą atvaizdų rasta Egipto faraono Ramzio Antrojo kape. Šį patiekalą galima ruošti naudojant absoliučiai bet kokį įdarą, todėl, pavyzdžiui, senovės romėnai mėgo kepti pyragus su žuvimi ir jūros gėrybėmis. Tačiau reikėtų pažymėti, kad pyragai gali būti ir sūrūs, ir saldūs. Viskas priklauso nuo jūsų pageidavimų.
Žingsnis 1
Miltus, druską ir cukrų sumalkite iki trupinių masės. Įpilkite šalto vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Žingsnis 2
Sumaišykite įdarą: sudėkite sūrį, smulkiai supjaustytus kiaušinius, žoleles, vieną žalią kiaušinį. Išmaišykite ir užpilkite graikišku jogurtu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite, į vidurį sudėkite įdarą ir užlenkite kraštus. Aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kategorijos