Sotus pyragas su kiaušiniais ir sezamo sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sotus pyragas su kiaušiniais ir sezamo sėklomis

Paprastai manoma, kad pirmieji pyragai buvo pradėti kepti Senovės Graikijoje, tačiau panašių į šį skanėstą atvaizdų rasta Egipto faraono Ramzio Antrojo kape. Šį patiekalą galima ruošti naudojant absoliučiai bet kokį įdarą, todėl, pavyzdžiui, senovės romėnai mėgo kepti pyragus su žuvimi ir jūros gėrybėmis. Tačiau reikėtų pažymėti, kad pyragai gali būti ir sūrūs, ir saldūs. Viskas priklauso nuo jūsų pageidavimų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sotus pyragas su kiaušiniais ir sezamo sėklomis Žingsnis 1
Miltus, druską ir cukrų sumalkite iki trupinių masės. Įpilkite šalto vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Žingsnis 2

Sotus pyragas su kiaušiniais ir sezamo sėklomis Žingsnis 2
Sumaišykite įdarą: sudėkite sūrį, smulkiai supjaustytus kiaušinius, žoleles, vieną žalią kiaušinį. Išmaišykite ir užpilkite graikišku jogurtu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Sotus pyragas su kiaušiniais ir sezamo sėklomis Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite, į vidurį sudėkite įdarą ir užlenkite kraštus. Aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos