Publikavimo data: 2024-06-22
Sotus pyragas su neįprastu įdaru
Tai puikus pyragas. Įdaras gali būti tik iš maltos mėsos ir prieskoninių žolelių arba galima pridėti daržovių. Taip pat tiktų įdaras su troškintais kopūstais ir kiaušiniais.
Žingsnis 1
Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Sutrinkite varškę, išsklaidydami visus gumulėlius. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, varškę, lydytą sviestą ir druską. Mišinį trinkite rankomis, kruopščiai išminkydami gumulėlius. Gauta tešla bus standi, bet elastinga.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite iki vientisos konsistencijos. Tešla taps minkštesnė ir lipnesnė.
Žingsnis 3
Suformuokite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą. Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Žingsnis 4
Susmulkinkite svogūną, pakepinkite truputį augaliniame aliejuje. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite toliau, mentele sutrupindami gumulėlius. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
Žingsnis 5
Atvėsinkite faršą, sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir žoleles. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Išimkite tešlą ir atskirkite trečdalį tešlos. Didžiąją dalį iškočiokite ir pabarstykite miltais. Dėkite į 24 cm skersmens formą. Apkirpkite kraštus ir perteklių suminkykite į nedidelį gumulą. Paskleiskite ant įdaro.
Žingsnis 7
Iškočiokite mažesnę dalį, viduryje padarykite įpjovas, kad išeitų garai.
Žingsnis 8
Perkelkite į pyragą ir užspauskite pyrago kraštus.
Žingsnis 9
Dėkite į įkaitintą 200˚C orkaitę ir kepkite, kol paruduos.
Kategorijos