Spalvingas moliūgas ir grietinėlė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Spalvingas moliūgas ir grietinėlė

Moliūgai kilę iš Meksikos. Tačiau kulinarinių šaltinių platybėse yra daugybė patiekalų gaminimo receptų ir kiekviena pasaulio šalis turi savo karūnos receptą. Šios daržovės sudėtyje yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, cukrų, karotino. Moliūgų sėklose yra riebalų ir baltymų. Saldžiųjų moliūgų derinys su krevetėmis ir česnakais yra įdomus, aštraus skonio patiekalas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Spalvingas moliūgas ir grietinėlė Žingsnis 1
Sudėkite moliūgą ir morkas į puodą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir užpilkite 250 ml vandens. Virkite, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Spalvingas moliūgas ir grietinėlė Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite česnaką. Kai česnakai apkeps, išimkite juos ir į tą pačią keptuvę sudėkite krevetes. Kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Spalvingas moliūgas ir grietinėlė Žingsnis 3
Moliūgą ir morkas susmulkinkite trintuvu. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Tada į puodą sudėkite krevetes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos