Publikavimo data: 2024-10-21
Spalvingas moliūgas ir grietinėlė
Moliūgai kilę iš Meksikos. Tačiau kulinarinių šaltinių platybėse yra daugybė patiekalų gaminimo receptų ir kiekviena pasaulio šalis turi savo karūnos receptą. Šios daržovės sudėtyje yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, cukrų, karotino. Moliūgų sėklose yra riebalų ir baltymų. Saldžiųjų moliūgų derinys su krevetėmis ir česnakais yra įdomus, aštraus skonio patiekalas.
Žingsnis 1
Sudėkite moliūgą ir morkas į puodą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir užpilkite 250 ml vandens. Virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite česnaką. Kai česnakai apkeps, išimkite juos ir į tą pačią keptuvę sudėkite krevetes. Kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Moliūgą ir morkas susmulkinkite trintuvu. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Tada į puodą sudėkite krevetes.
Kategorijos