Publikavimo data: 2025-08-17
Spalvingas vištienos terinas
Terinas yra prancūziškas patiekalas, sukurtas Prancūzijos darbininkams, nes yra sodraus skonio ir puikiai malšina alkį. XVIII ir XIX a. terinas tapo populiariu patiekalu visoje Europoje. Jis patiekiamas net prabangiuose restoranuose. Terrine kai kuriais aspektais primena paštetą. Skirtumas tik tas, kad terine mėsos ar žuvies gabalėlius saugo želė arba lašinių sluoksnis. Šis patiekalas gali būti gaminamas iš daržovių, mėsos, žuvies ir vaisių.
Žingsnis 1
Atskirkite mėsą nuo šlaunelių kaulų. Smulkiais kubeliais supjaustykite krūtinėlę ir kumpio mėsą.
Žingsnis 2
Supjaustykite paruoštas daržoves: paprikas ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai susmulkinkite česnaką arba perspauskite jį per česnakų presą.
Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį supjaustytas daržoves, paukštieną. Suberkite prieskonius ir želatiną. Užpilkite vandeniu ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo rankovę. Vieną kraštą pritvirtinkite spaustuku. Į rankovę įdėkite sumaišytus produktus ir kitą kraštą užspauskite spaustuku. Paimkite kepimo indą, įdėkite į jį paruoštą rankovę ir tolygiai paskirstykite. Padarykite keletą įdubimų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 5
Išimkite teriną iš orkaitės. Padėkite ją į vėsią vietą ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros maždaug 2 valandas. Atvėsusią teriną 4 valandoms arba per naktį įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos