Spalvingas vištienos terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Spalvingas vištienos terinas

Terinas yra prancūziškas patiekalas, sukurtas Prancūzijos darbininkams, nes yra sodraus skonio ir puikiai malšina alkį. XVIII ir XIX a. terinas tapo populiariu patiekalu visoje Europoje. Jis patiekiamas net prabangiuose restoranuose. Terrine kai kuriais aspektais primena paštetą. Skirtumas tik tas, kad terine mėsos ar žuvies gabalėlius saugo želė arba lašinių sluoksnis. Šis patiekalas gali būti gaminamas iš daržovių, mėsos, žuvies ir vaisių.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Spalvingas vištienos terinas Žingsnis 1
Atskirkite mėsą nuo šlaunelių kaulų. Smulkiais kubeliais supjaustykite krūtinėlę ir kumpio mėsą.

Žingsnis 2

Spalvingas vištienos terinas Žingsnis 2
Supjaustykite paruoštas daržoves: paprikas ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai susmulkinkite česnaką arba perspauskite jį per česnakų presą.

Žingsnis 3

Spalvingas vištienos terinas Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį, sudėkite į jį supjaustytas daržoves, paukštieną. Suberkite prieskonius ir želatiną. Užpilkite vandeniu ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Spalvingas vištienos terinas Žingsnis 4
Paimkite kepimo rankovę. Vieną kraštą pritvirtinkite spaustuku. Į rankovę įdėkite sumaišytus produktus ir kitą kraštą užspauskite spaustuku. Paimkite kepimo indą, įdėkite į jį paruoštą rankovę ir tolygiai paskirstykite. Padarykite keletą įdubimų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 5

Spalvingas vištienos terinas Žingsnis 5
Išimkite teriną iš orkaitės. Padėkite ją į vėsią vietą ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros maždaug 2 valandas. Atvėsusią teriną 4 valandoms arba per naktį įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos