Publikavimo data: 2024-06-24
Spalvota koldūnų tešla
Spalvota koldūnų tešla su natūraliais augaliniais dažikliais tinka visiems gaminiams: naminiams makaronams, koldūnams, virtinukams, koldūnams, koldūnams, galuškiams ir kt. Kaip dažikliai naudojamos natūralios burokėlių, morkų ir petražolių sultys, kurios tešlai suteikia ne tik neįprastą skonį, bet ir naudą. Iš tokios tešlos pagaminti produktai yra labai gražūs, juos mėgsta suaugusieji ir ypač vaikai.
Žingsnis 1
Sutrinkite burokėlius trintuvu ir išspauskite sultis arba iš karto išspauskite sultis sulčiaspaude. Tą patį padarykite su morkomis ir petražolėmis.
Žingsnis 2
Paimkite standartinį 250 ml talpos puodelį ir į jo dugną įpilkite šiek tiek sulčių, įberkite 1 šaukštelį druskos, išmaišykite ir įmuškite 2 kiaušinius. Supilkite sultis į likusią puodelio erdvę.
Žingsnis 3
Miltus supilkite į platų dubenį, miltuose padarykite duobutę ir supilkite mišinį iš puodelio. Švelniai maišykite šaukštu, kol tešla sutirštės, tada išimkite ją iš dubens su likusiais miltais ir apie 15 min. minkykite rankomis ant stalo, kol tešla taps tvirta ir elastinga.
Žingsnis 4
Jei miltų nepakanka, įberkite dar šiek tiek, kol tešla taps tiršta. Padėkite tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą, tada galėsite iš jos gaminti maistą.
Žingsnis 5
Tą patį padarykite su morkomis ir petražolėmis. Taip pagaminsite 3 skirtingų spalvų tešlas, kurių kiekviena sveria maždaug po kilogramą. Jei tai per daug, sumažinkite proporcijas perpus.
Kategorijos