Vaikams gaminu naminius spalvotus koldūnus. Vaikams labai patinka, išeina labai skanūs! O skirtingos koldūnų spalvos vaikams labai įdomios ir didina jų apetitą.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir sumeskite į trintuvą.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į dubenį įpilkite puodelį šilto vandens, įmuškite vieną kiaušinį, įberkite ciberžolės, 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus, pagal skonį įberkite druskos. Viską išmaišykite ir palaipsniui suberkite 2 puodelius miltų, išminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite, stikline išpjaukite apskritimus, įdėkite faršo iš maltos mėsos ir priklijuokite koldūnus.
Žingsnis 5
Į dubenį supilkite puodelį šilto vandens, sudėkite pomidorų pastą, kiaušinį, 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite 2 puodelius miltų ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 6
Tešlą iškočiokite, stikline išpjaukite apskritimus, įdėkite faršo iš maltos mėsos ir priklijuokite koldūnus.
Žingsnis 7
Susmulkinkite petražoles blenderiu, įpilkite stiklinę vandens ir pertrinkite per sietelį. Į mišinį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Po truputį įberkite 2 puodelius miltų ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 8
Tešlą iškočiokite, stikline išpjaukite apskritimus, įdėkite faršo iš maltos mėsos ir priklijuokite koldūnus.
Žingsnis 9
Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės (6-8 min.).
Žingsnis 10
Koldūnus sudėkite į lėkštę.