Publikavimo data: 2025-08-17
Spanguolių ir apelsinų uogienė
Spanguolių ir apelsinų uogienė yra tiršta ir labai sodri. Ją galima patiekti su kepiniais, blynais, blyneliais, apkepais ir troškiniais, taip pat naudoti kaip šventinio torto sluoksnį. Citrusinių vaisių žievelės padės sustiprinti ryškų, žiemišką, tikrai naujametinį uogienės skonį, o cukrų pakeitus skystu medumi, šis skanėstas taps dar sveikesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles ir apelsiną. Spanguoles sumaišykite su cukrumi. Naudodami maišytuvą suplakite uogų mišinį iki vientisos masės. Apelsinų sultis išspauskite sulčiaspaude.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Apelsinų sultis supilkite į uogų mišinį, suberkite žievelę. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, apie 7-10 minučių. Tada šiek tiek atvėsinkite ir pertrinkite uogų ir vaisių mišinį per sietelį, kad uogienė taptų skaidri. Per sietelį perkoštą mišinį pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite dar 10 minučių.
Kategorijos