Publikavimo data: 2024-06-15
Spanguolių kinrožės su baltojo šokolado glajumi
Spanguolių keksiukai su baltojo šokolado glajumi yra klasikinio cinamono ir kreminio sūrio keksiukų recepto variacija. Tačiau tai nereiškia, kad šie keksiukai mažiau skanūs! Be to, nedideliais kiekiais šios bandelės vis tiek yra sveikos. Baltasis šokoladas didina serotonino gamybą, gerina nuotaiką ir padeda kovoti su stresu. Spanguolės tonizuoja nervų sistemą. Jose taip pat yra daug vitamino C ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Išsijokite 360 g miltų. Ištirpinkite 70 g sviesto. Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, mieles, pieną, 70 g cukraus, ištirpintą sviestą ir kiaušinį. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą (ji neturi lipti prie rankų). Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite jį į gilų dubenį, iš anksto išteptą augaliniu aliejumi. Pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms (tešla turėtų padidėti 2-3 kartus). Kol tešla kyla, paimkite puodą ir nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite cukrų. Sudėkite spanguoles ir virkite, kol mišinys sutirštės. Gautą sirupą nukelkite nuo ugnies. Riešutus susmulkinkite peiliu ir suberkite į sirupą. Pakilusią tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storio sluoksniu. Apšlakstykite tešlą sirupu ir susukite ją į ritinį. Supjaustykite jį į 18-20 dalių. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, iš anksto pateptos augaliniu aliejumi. Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 20-30 min. 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Ištirpintą šokoladą sumaišykite su likusiu sviestu. Užpilkite glajų ant bandelių.
Kategorijos