Publikavimo data: 2024-04-14
Spanguolių likeris
Spanguolių likeris plačiai paplitęs tarp slavų, žmonės jį vadina tiesiog "Klyukovka". Beje, jį išrado legendinis akademikas Nesmejanovas, dėl to likeris gavo ir antrąjį pavadinimą "Nesmejanovka". Jį nesunku pasigaminti namuose. Galite naudoti šviežias arba šaldytas uogas. Tinktūra yra saldžiarūgštė, todėl prieš patiekiant rekomenduojama ją atvėsinti.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite spanguoles į dubenį. Iš pradžių jas lengvai suplakite mikseriu. Tada suberkite cukrų. Plakite tol, kol mišinys taps vientisos, į tyrę panašios konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite alkoholio pagrindą. Spanguolių tyrę supilkite į stiklinį indą. Supilkite degtinę. Sandariai uždarykite dangtelį ir kruopščiai suplakite turinį, kol gausite vientisą skystį.
Žingsnis 3
Leiskite likeriui susigerti. Pusiau paruoštą ir gerai išmaišytą likerį nuneškite į tamsią vietą. Puikiai tinka įprasta virtuvės spintelė. Gėrimas turėtų išsilaikyti 14 dienų.
Žingsnis 4
Likerį perkoškite. Po 14 dienų išimkite stiklainį su likeriu. Uždenkite puodo ar indo viršų mažiausiai 4 sluoksniais marlės. Marlė turi siekti kraštus. Išpilkite stiklainio turinį. Iš pradžių skystis tekės gana laisvai, bet vėliau reikės išspausti: suvyniokite kabančius marlės galus į mazgą ir išspauskite likerį be didelės fizinės jėgos. Marlės viduje turi likti beveik sausas pyragas. Supilkite spanguolių likerį į butelius ir padėkite juos į šaldytuvą.
Kategorijos