Šparagai su česnakų confit ir olandišku padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Šparagai su česnakų confit ir olandišku padažu

Norėdami pasigaminti patrauklų daržovių garnyrą, tiesiog sumaišykite žalius šparagus, sultingus vyšninius pomidorus ir česnakus. Beje, česnakas šiame patiekale atlieka vieną pagrindinių vaidmenų. Jis sudedamas į formą su sviestu, prieskoniais ir pomidorais ant šakelės, ir visa tai kepama orkaitėje, kol suminkštėja. O aromatinio aliejaus likučius vėliau galima naudoti ir salotoms gardinti, ir kepti.
Gaminimo laikas
205 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
361 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
34 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šparagai su česnakų confit ir olandišku padažu Žingsnis 1
Paruoškite česnakų konfitą. Mikrobangų krosnelėje arba puode ištirpinkite sviestą. Česnako galvutes išskirstykite skiltelėmis. Nulupkite jas tik nuo viršutinių žievelės sluoksnių, apatinį ploną sluoksnį galima palikti. Įdėkite kepimo skardą taip, kad česnakai glaudžiai priglustų vienas prie kito. Užpilkite česnakus alyvuogių aliejumi, sudėkite į jį visus kitus ingredientus ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą 140 °C temperatūroje, 150-180 min. Česnakas bus paruoštas, kai bus visiškai minkštas. Atskirkite česnakus ir pomidorus nuo aliejaus ir naudokite juos kaip garnyrą. Aliejų galima naudoti ir salotoms gardinti, ir kepti.

Žingsnis 2

Šparagai su česnakų confit ir olandišku padažu Žingsnis 2
Nulupkite šparagus daržovių skustuku. Į nedidelį puodą įpilkite 2 cm vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite šparagus ir pagardinkite trupučiu druskos. Po 2 minučių ištraukite šparagus ir panardinkite į indą su šaltu vandeniu. Šparagus nusausinkite.

Žingsnis 3

Šparagai su česnakų confit ir olandišku padažu Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę be vandens, sudėkite konfitinį česnaką ir konfitinį aliejų, leiskite jai įkaisti ir sudėkite šparagus. Kepkite šparagus ant vidutinio stiprumo ugnies 30-50 sekundžių ir nukelkite daržoves nuo ugnies.

Žingsnis 4

Šparagai su česnakų confit ir olandišku padažu Žingsnis 4
Lėkštę ištepkite olandišku padažu (arba bet kokiu kitu padažu), eilėmis išdėliokite šparagus, papuoškite pomidorais, česnakais ir saulėgrąžų daigeliais.

Žingsnis 5

Olandiškam padažui ruošti pamažu plona srovele supilkite šiltą česnakų aliejų į dubenį su kiaušinio tryniu, stipriai plakant plaktuvu. Kai masė taps tiršta ir kreminė, įberkite druskos ir acto. Uždenkite maistine plėvele ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos