Publikavimo data: 2024-04-09
Šparaginės pupelės orkaitėje
Šparaginės pupelės, kaip mikroelementų šaltinis, būtinai turėtų būti įtrauktos į mitybos racioną. Šparaginės pupelės marinuojamos, dedamos į sriubas, troškinamos ir valgomos šviežios. Šaldytas šparagines pupeles galima kepti orkaitėje kaip savarankišką patiekalą, taip pat su kitomis daržovėmis - brokoliais ir žiediniais kopūstais. Žiediniai kopūstai ir šparaginės pupelės orkaitėje su brokoliais išlaikys didžiąją dalį mikroelementų ir bus sveikas garnyras prie mėsos arba lengva vakarienė.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Į gilų puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį atsargiai nuleiskite atitirpintas šparagines pupeles. Virkite 5 minutes, tada sudėkite šviežius brokolius ir žiedinius kopūstus. Kartu virkite dar 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Tam inde suplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, majonezą, česnaką, druską ir pipirus ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 3
Sudėkite produktus ir paruoškite kepimui. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Išimkite iš puodo išvirtas daržoves ir iš karto sudėkite į formą. Tolygiai užpilkite kiaušinių mase.
Žingsnis 4
Šparagines pupeles ir kopūstus iškepkite orkaitėje. Įdėkite formą su daržovėmis į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Atsargiai pabarstykite daržoves sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę 10 minučių, kol sūris išsilydys ir iškeps iki auksinės spalvos.
Kategorijos