Publikavimo data: 2024-10-21
Šparaginės pupelės su bulvėmis ir menkės kepenėlėmis
Salotų receptų įvairovė patiks kiekvienai šiuolaikinei namų šeimininkei. Salotos pateikiamos kaip užkandis ir pagrindinis patiekalas. Šiame recepte yra gana sočių ir skanių ingredientų, todėl jos puikiai tiks pietų stalui. Pupelės suteikia pikantiško skonio, o menkės kepenėlės padidina patiekalo sveikumą.
Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir kepkite bulves, kol jos taps auksinės spalvos. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Šaldytas šparagines pupeles 6-7 minutes virkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Šparagines pupeles sudėkite į sietelį ir leiskite nuvarvėti skysčio pertekliui.
Žingsnis 3
Paruoškite salotų padažą. Atskirai sumaišykite citrinos sultis, įspauskite česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Menkės kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite salotų lapus, tada bulves, alyvuoges ir šparagines pupeles. Sudėkite pomidorų griežinėlius ir kiaušinių ketvirčius. Ant viršaus atsargiai sudėkite menkės kepenėles ir užpilkite salotas padažu.
Kategorijos