Publikavimo data: 2024-05-20
Sparnai cholodeck
Įprasta manyti, kad cholodets yra rusiškas patiekalas. Tačiau daugelyje šalių yra analogiškų cholodeco patiekalų, kurie vadinami skirtingais pavadinimais. Pavyzdžiui, Austrijoje ir Čekijoje tai yra zelts, kuris atrodo kaip "kolodco dešra". Skirtingai nei šaltibarščiai, juose dedama daugiau ingredientų ir mėsa spaudžiama. Taigi zelts galima naudoti gaminant sumuštinius. Vištienos sparnelių kolodets yra panašūs į zelts - jie yra mažiau riebūs ir tankesni nei kita mėsa.
Žingsnis 1
Supjaustykite ir pakepinkite daržoves. Paruoštą svogūną, morką ir petražolės šaknį supjaustykite stambiais gabalėliais. Česnaką supjaustykite plonais 2 mm storio griežinėliais. Visas daržoves kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Sudėkite vištienos sparnelius į didelį puodą su vandeniu ir užvirinkite. Verdant nugriebkite putas. Virkite 30 minučių, tada sudėkite keptas daržoves. Sumažinkite ugnį ir troškinkite cholodets po dangčiu 4 valandas. Kai sultinys išvirs, išimkite vištienos sparnelius ir daržoves. Sultinį pertrinkite per sūrmaišį į didelį švarų dubenį.
Žingsnis 3
Susmulkinkite vištieną ir įdėkite šaltibarščius į formą. Vištienos mėsą nuimkite nuo kaulo, atskirkite nuo odos ir smulkiai supjaustykite. Tada sudėkite ją į formą aukštais šonais, kurioje bus užšaldyti vištienos šaldytuvai. Vištieną užpilkite sultiniu. Dėkite vištienos cholodetus į šaldytuvą, kol visiškai sustings, maždaug 4 valandas.
Kategorijos