Publikavimo data: 2024-06-08
Specialūs naminiai koldūnai
Šiam koldūnų variantui naudojama šiek tiek kitokia technika. Pavyzdžiui, tešla minkoma su karštu vandeniu. Į maltą mėsą dedama kiaulienos lašinių, o į verdantį vandenį, be druskos, dedama svogūno, juodųjų pipirų, lauro lapų. Tai nedidelės manipuliacijos, tačiau jos suteikia koldūnams skonio ir švelnumo. Koldūnų gaminimo procesą pagreitina koldūnų gaminimo aparatas.
Žingsnis 1
Miltus lengvai sumaišykite su druska ir augaliniu aliejumi. Įmuškite kiaušinį. Supilkite karštą vandenį, maišykite neliesdami kiaušinio. Minkykite tešlą, kol ji atvės. Uždenkite ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Susmulkinkite mėsą, svogūną ir lašinius mėsmale, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite vandenį, išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite gabalėlį ir išklokite miltais pabarstytą koldūnų skardą. Į langelius paskleiskite maltos mėsos ir uždenkite antrąja iškočiota tešla. Suvyniokite kočėlu ir iškočiokite koldūnus. Užvirus virkite juos su nurodytais prieskoniais 2-3 minutes.
Kategorijos