Publikavimo data: 2024-04-01
Špinatai grietinėlės padaže
Špinatai vadinami "supermaistu", t. y. "superproduktu". Šis pavadinimas turi priežastį. Šiuose žaliuose lapuose yra neįtikėtinai daug vitaminų, įskaitant B1, B2, B6, C, K. Špinatuose taip pat yra cinko ir fitonutrientų. Visi jie padeda stiprinti imuninę sistemą ir stiprina širdį. Špinatų nebūtina valgyti žalių. Pavyzdžiui, špinatus galite virti grietinėlės padaže.
Žingsnis 1
Įdėkite keptuvę ant ugnies, sudėkite sviestą. Kai jis ištirps, suberkite miltus ir greitai išmaišykite iki vientisos masės. Toliau maišykite, kol masė taps auksinės spalvos. Jei reikia, įpilkite daugiau pieno. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite pieną. Įberkite druskos ir muskato riešuto. Grįžkite keptuvę į viryklę. Įjunkite vidutinę kaitrą ir nuolat maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo viryklės. Toliau maišydami atvėsinkite padažą iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paimkite kitą keptuvę ir pastatykite ją ant ugnies. Supilkite špinatus ir druską. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite 3 minutes. Gerai išmaišykite, nuimkite dangtį ir troškinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Uždėkite padažą ant ugnies ir pašildykite. Įmaišykite kiaušinį ir trynius. Maišykite, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite špinatus ir prieskonius ir gerai pašildykite.
Kategorijos