Publikavimo data: 2024-04-05
Špinatai Pkhali
Špinatų pkhali receptas - tai šaltas gruziniškas užkandis, kurį sudaro dvi dalys: padažas ir pagrindinis ingredientas - špinatai. Viskas kartu susmulkinama iki pašteto konsistencijos ir pagal klasikinį receptą sumaišoma rankomis. Riešutai pkhali turi būti lengvi, riebūs ir nekaršti. Jie malami grūstuvėje, tačiau dėl patogumo galima juos perleisti per mėsmalę arba susmulkinti blenderiu.
Žingsnis 1
Paruoškite špinatus. Puode špinatų lapus užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 2-3 minutes. Tuomet nusausinkite juos, kad nuvarvėtų skysčio perteklius. Tada sudėkite lapus ant popierinių rankšluosčių ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Susmulkinkite špinatus. Kai špinatai atvės, pertrinkite juos per mėsmalę arba susmulkinkite kartu su riešutais blenderiu.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Susmulkintus špinatus sumaišykite su svogūnais ir pipirais, suberkite petražoles, kalendras ir česnakus. Supilkite vyno actą ir druską. Tada išmaišykite iki vientisos masės.
Kategorijos