Publikavimo data: 2024-03-25
Špinatai su krevetėmis
Puikus baltyminis špinatų užkandis su krevetėmis. Jis pasotins ir suteiks malonumą dėl skonių įvairovės: špinatų sultingumas ir rūgštumas, aromatingų krevečių švelnumas, subtilios česnako ir sezamo sėklų natos. Be to, patiekalas yra sveikas ir mažai kaloringas. Krevetėse gausu jodo, riebalų rūgščių ir antioksidantų, B grupės vitaminų, vitamino A, seleno, vario, geležies, fosforo, natrio ir net cinko. Špinatuose taip pat gausu įvairių vitaminų ir mineralų. Tačiau svarbiausia, kad jie skanūs.
Žingsnis 1
Špinatus supjaustykite atsitiktine tvarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Nulupkite atšildytas krevetes iš kiautų.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir sudėkite svogūną, česnaką bei špinatus.
Žingsnis 5
Išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Virkite 2 minutes.
Žingsnis 6
Atskiroje keptuvėje šiek tiek aliejaus 4-5 minutes kepkite krevetes, kol jos iškeps.
Žingsnis 7
Sudėkite svogūnų ir špinatų mišinį bei sezamų aliejų į krevetes ir išmaišykite.
Kategorijos