Publikavimo data: 2024-06-08
Špinatų bagetė
Orkaitėje keptą bagetę su sveikų špinatų ir mocarelos sūrio įdaru įvertins geros mitybos gerbėjai. Špinatų tėvynė - Azija, jie buvo auginami Persijoje, iš kur ir kilo daržovės pavadinimas - persų kalba špinatai reiškia "žalia ranka". Į Rusiją špinatai buvo atvežti XVIII a. ir ilgą laiką, iki pat sovietmečio, buvo laikomi aristokratų stalo atributu.
Žingsnis 1
Paruoškite bagetės įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir 15 minučių kepkite baklažanų kubelius. Dubenyje sumaišykite česnaką, grietinėlę, špinatus, baklažanus, papriką, druską ir pipirus. Išmaišykite, įdėkite 30 g mocarelos ir dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu.
Žingsnis 2
Įdarą sumaišykite su bagete. Bagetę perpjaukite išilgai per pusę, pašalinkite trupinius, abi puses patepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Vieną bagetės pusę dėkite ant kepimo skardos, paskirstykite įdarą, pabarstykite likusiu sūriu ir uždenkite kita bagetės puse. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
Kategorijos