Špinatų bagetė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Špinatų bagetė

Orkaitėje keptą bagetę su sveikų špinatų ir mocarelos sūrio įdaru įvertins geros mitybos gerbėjai. Špinatų tėvynė - Azija, jie buvo auginami Persijoje, iš kur ir kilo daržovės pavadinimas - persų kalba špinatai reiškia "žalia ranka". Į Rusiją špinatai buvo atvežti XVIII a. ir ilgą laiką, iki pat sovietmečio, buvo laikomi aristokratų stalo atributu.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų bagetė Žingsnis 1
Paruoškite bagetės įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir 15 minučių kepkite baklažanų kubelius. Dubenyje sumaišykite česnaką, grietinėlę, špinatus, baklažanus, papriką, druską ir pipirus. Išmaišykite, įdėkite 30 g mocarelos ir dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu.

Žingsnis 2

Špinatų bagetė Žingsnis 2
Įdarą sumaišykite su bagete. Bagetę perpjaukite išilgai per pusę, pašalinkite trupinius, abi puses patepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Vieną bagetės pusę dėkite ant kepimo skardos, paskirstykite įdarą, pabarstykite likusiu sūriu ir uždenkite kita bagetės puse. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos