Publikavimo data: 2025-08-20
Špinatų ir grybų košė
Prancūzų kalboje "mash" reiškia nuluptą, suplaktą. Klasikinėje košės versijoje naudojamos tik bulvės. Siūlome išbandyti netrivialią patiekalo versiją - su špinatais ir grybais. Bulvių košė pasirodys žalios spalvos, o tai tikrai nustebins jūsų svečius. Patiekite bulvių košę ant šventinio stalo, patiekalas labai sotus ir skanus, jis bus puikus garnyras prie mėsos ar žuvies.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Druska.
Žingsnis 2
Perkelkite bulves į kepimo rankovę ir užspauskite iš abiejų pusių. Dėkite į mikrobangų krosnelę. Dantų krapštuku padarykite nedidelius dūrius. Bulves kepkite apie 9 minutes.
Žingsnis 3
Paragaukite, ar bulvės yra tinkamos, jei paruoštos, perkelkite į puodą, supilkite pieną ir sviestą ir sutrinkite.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir, kai jis įkais, sudėkite špinatus. Troškinkite apie 10 minučių.
Žingsnis 5
Sumaišykite bulvių košę ir špinatus. Gerai išmaišykite. Dar kartą sutrinkite, paragaukite druskos. Jei reikia, įberkite daugiau druskos.
Žingsnis 6
Pievagrybius supjaustykite juostelėmis, svogūnus - pusžiedžiais. Keptuvę statykite ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir, kai įkais, svogūnus, tada grybus. Kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 7
Perpilkite tyrę į lėkštę ir sudėkite virtus grybus.
Kategorijos