Špinatų ir grybų košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Špinatų ir grybų košė

Prancūzų kalboje "mash" reiškia nuluptą, suplaktą. Klasikinėje košės versijoje naudojamos tik bulvės. Siūlome išbandyti netrivialią patiekalo versiją - su špinatais ir grybais. Bulvių košė pasirodys žalios spalvos, o tai tikrai nustebins jūsų svečius. Patiekite bulvių košę ant šventinio stalo, patiekalas labai sotus ir skanus, jis bus puikus garnyras prie mėsos ar žuvies.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Druska.

Žingsnis 2

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 2
Perkelkite bulves į kepimo rankovę ir užspauskite iš abiejų pusių. Dėkite į mikrobangų krosnelę. Dantų krapštuku padarykite nedidelius dūrius. Bulves kepkite apie 9 minutes.

Žingsnis 3

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 3
Paragaukite, ar bulvės yra tinkamos, jei paruoštos, perkelkite į puodą, supilkite pieną ir sviestą ir sutrinkite.

Žingsnis 4

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir, kai jis įkais, sudėkite špinatus. Troškinkite apie 10 minučių.

Žingsnis 5

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 5
Sumaišykite bulvių košę ir špinatus. Gerai išmaišykite. Dar kartą sutrinkite, paragaukite druskos. Jei reikia, įberkite daugiau druskos.

Žingsnis 6

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 6
Pievagrybius supjaustykite juostelėmis, svogūnus - pusžiedžiais. Keptuvę statykite ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir, kai įkais, svogūnus, tada grybus. Kepkite, kol iškeps.

Žingsnis 7

Špinatų ir grybų košė Žingsnis 7
Perpilkite tyrę į lėkštę ir sudėkite virtus grybus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos