Publikavimo data: 2024-06-15
Špinatų ir saulėgrąžų kiaušinių pyragas.
Šį receptą gamino mano mama ir močiutė. Tęsdama tradiciją, noriu, kad jis gyvuotų iš kartos į kartą. Saugokite šį unikalų receptą!
Žingsnis 1
Atšildykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: išvirkite špinatus ir kiaušinius.
Žingsnis 3
Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 5
Išspauskite špinatus
Žingsnis 6
Sumaišykite sūrį, kiaušinius, špinatus ir pakepintus svogūnus.
Žingsnis 7
Padarykite tešlos ir įdaro išdėstymą, kaip parodyta dešinėje esančioje nuotraukoje.
Žingsnis 8
Viršų uždenkite antruoju tešlos sluoksniu, o viduryje dubenėliu padarykite apvalų įdubimą.
Žingsnis 9
Padarykite tešloje įpjovas, kad gautųsi "žiedlapiai".
Žingsnis 10
Aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite vidurį sezamo sėklomis.
Žingsnis 11
30 minučių pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 12
Pasibaigus laikui, ištraukite pyragą ir patepkite jį baltymu (kad blizgėtų).
Kategorijos