Špinatų ir vyšnių omletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Špinatų ir vyšnių omletas

Omletas - subtilus, lengvas ir maistingas prancūziškas patiekalas, mėgstamas visame pasaulyje. Šiame recepte į omletą dedama grietinėlės ir šiek tiek miltų, todėl jis tampa kreminis ir purus. Pagrindinis patiekalo akcentas - špinatai, todėl omletas yra labai sveikas. Mat špinatuose gausu augalinių baltymų, geležies, kalio ir mangano. Toks patiekalas puikiai tinka pusryčiams ir bus puiki dienos pradžia.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.72/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Špinatų ir vyšnių omletas Žingsnis 1
Susmulkinkite špinatus.

Žingsnis 2

Špinatų ir vyšnių omletas Žingsnis 2
Giliame dubenyje išplakite vištų kiaušinius, supilkite grietinėlę ir miltus. Kruopščiai išmaišykite, bet neperplakite. Kiaušinių mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 3

Špinatų ir vyšnių omletas Žingsnis 3
Į kiaušinių masę įmaišykite smulkintus špinatus.

Žingsnis 4

Špinatų ir vyšnių omletas Žingsnis 4
Keptuvę pastatykite ant kaitros, patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite kiaušinių masę.

Žingsnis 5

Špinatų ir vyšnių omletas Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite omletą ant silpnos ugnies, kol paviršius sukietės.

Žingsnis 6

Špinatų ir vyšnių omletas Žingsnis 6
Paruoštą omletą papuoškite špinatais ir vyšniniais pomidorais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaušinių patiekalai, karšti užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pusryčiai, omletas, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, omletas su pienu

Kategorijos