Publikavimo data: 2024-03-27
Špinatų ir vyšnių omletas
Omletas - subtilus, lengvas ir maistingas prancūziškas patiekalas, mėgstamas visame pasaulyje. Šiame recepte į omletą dedama grietinėlės ir šiek tiek miltų, todėl jis tampa kreminis ir purus. Pagrindinis patiekalo akcentas - špinatai, todėl omletas yra labai sveikas. Mat špinatuose gausu augalinių baltymų, geležies, kalio ir mangano. Toks patiekalas puikiai tinka pusryčiams ir bus puiki dienos pradžia.
Žingsnis 1
Susmulkinkite špinatus.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje išplakite vištų kiaušinius, supilkite grietinėlę ir miltus. Kruopščiai išmaišykite, bet neperplakite. Kiaušinių mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Į kiaušinių masę įmaišykite smulkintus špinatus.
Žingsnis 4
Keptuvę pastatykite ant kaitros, patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite kiaušinių masę.
Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite omletą ant silpnos ugnies, kol paviršius sukietės.
Žingsnis 6
Paruoštą omletą papuoškite špinatais ir vyšniniais pomidorais.
Kategorijos