Špinatų kišas su vyšniniais pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Špinatų kišas su vyšniniais pomidorais

Kišas - tai prancūziškas atviras pyragas su įvairiais įdarais. Kišas su špinatais ir vyšniniais pomidorais yra sultingas ir spalvingas pyragas, kuris puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Į dubenį su persijotais miltais sudėkite sviestą, druską, kiaušinio trynį ir ledinį vandenį. Užminkykite tešlą, ji turi būti elastinga. Po to uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.

Žingsnis 2

Plonai iškočiokite tešlą ir sudėkite ją į kepimo indą. Nupjaukite perteklinius kraštus ir šakute padarykite skylutes visame tešlos paviršiuje. Kepkite po presu iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Atvėsinkite. Grįžkite į orkaitę be preso ir kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Įkaitintame svieste pakepinkite česnaką ir špinatus. Paruoštus špinatus atvėsinkite iki kambario temperatūros ir perkelkite į atskirą dubenį.

Žingsnis 4

Špinatus sumaišykite su kiaušiniais, sudėkite fetą, varškę ir grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Paruoštą mišinį supilkite į kišo pagrindą. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir ratu priklijuokite sveikų vyšnių. Kepkite 170 °C temperatūroje 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos