Publikavimo data: 2024-04-28
Špinatų kišas su vyšniniais pomidorais
Kišas - tai prancūziškas atviras pyragas su įvairiais įdarais. Kišas su špinatais ir vyšniniais pomidorais yra sultingas ir spalvingas pyragas, kuris puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams.
Žingsnis 1
Į dubenį su persijotais miltais sudėkite sviestą, druską, kiaušinio trynį ir ledinį vandenį. Užminkykite tešlą, ji turi būti elastinga. Po to uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
Žingsnis 2
Plonai iškočiokite tešlą ir sudėkite ją į kepimo indą. Nupjaukite perteklinius kraštus ir šakute padarykite skylutes visame tešlos paviršiuje. Kepkite po presu iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Atvėsinkite. Grįžkite į orkaitę be preso ir kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitintame svieste pakepinkite česnaką ir špinatus. Paruoštus špinatus atvėsinkite iki kambario temperatūros ir perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 4
Špinatus sumaišykite su kiaušiniais, sudėkite fetą, varškę ir grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Paruoštą mišinį supilkite į kišo pagrindą. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir ratu priklijuokite sveikų vyšnių. Kepkite 170 °C temperatūroje 20-25 min.
Kategorijos