Publikavimo data: 2024-06-08
Špinatų lazanija
Špinatų lazanija - vasariškas garsaus itališko patiekalo variantas. Špinatai yra labai naudingas augalas. Juose yra daug geležies, kalio, mangano ir baltymų. Kartu šis supermaistas neturi žolelių poskonio, kaip, pavyzdžiui, salotų lapai. Paruošimui taip pat prireiks itališkų sūrių - rikotos ir parmezano. Kietųjų ir minkštųjų sūrių derinys tradiciškai naudojamas lazanijai gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite špinatus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 5-6 minutes. Špinatus sumaišykite su rikota.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite, kol mišinys taps klampus ir vientisas. Lėtai maišydami supilkite pieną. Neturi likti gumuliukų. Įberkite žiupsnelį muskato riešuto, druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Sudėkite špinatų lazaniją. Lazanijos lakštus 2-3 minutes dėkite į dubenį su verdančiu vandeniu. Į aliejumi pateptą orkaitės indą tolygiai sudėkite 6 lakštus. Apšlakstykite padažu, paskleiskite įdarą, uždenkite lakštais (6 vnt.). Vėl patepkite padažu ir įdaru ir uždenkite likusiais lakštais. Apšlakstykite padažu, pabarstykite parmezanu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos