Publikavimo data: 2024-06-08
Špinatų ryžiai
Ryžiai su špinatais yra puikus garnyras ir savarankiškas vegetariško ar gavėnios valgiaraščio patiekalas. Ryžiai turėtų būti ilgi, nes juose yra mažiau krakmolo, o špinatai - jauni. Jo lapai turi būti tankūs, tvirti, be dėmių. Patrynus lapą pirštais, jis turi traškėti. Ryžius galima virti arba virti daugiaryžyje. O špinatų virėjai, turintys patirties, rekomenduoja troškinti tik keptuvėje storu dugnu - taip žalumynai geriau atiduos savo aromatą.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius supilkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Vanduo turi apsemti ryžius 2 pirštais. Įberkite druskos ir išmaišykite. Ryžius pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, toliau virkite ant mažos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite špinatus. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite sviestą ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Kol keptuvė neįkaito, sudėkite svogūną, kad jis spėtų sugerti aliejų. Svogūnus troškinkite, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite susmulkintus špinatus, įberkite druskos ir sumažinkite ugnį. Tęskite troškinti 5 minutes, kol špinatai pakeis spalvą.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Špinatus sudėkite į ryžius, išmaišykite ir palikite virti 2 minutes.
Kategorijos