Špinatų ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Špinatų ryžiai

Ryžiai su špinatais yra puikus garnyras ir savarankiškas vegetariško ar gavėnios valgiaraščio patiekalas. Ryžiai turėtų būti ilgi, nes juose yra mažiau krakmolo, o špinatai - jauni. Jo lapai turi būti tankūs, tvirti, be dėmių. Patrynus lapą pirštais, jis turi traškėti. Ryžius galima virti arba virti daugiaryžyje. O špinatų virėjai, turintys patirties, rekomenduoja troškinti tik keptuvėje storu dugnu - taip žalumynai geriau atiduos savo aromatą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų ryžiai Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius supilkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Vanduo turi apsemti ryžius 2 pirštais. Įberkite druskos ir išmaišykite. Ryžius pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, toliau virkite ant mažos ugnies 15 minučių.

Žingsnis 2

Špinatų ryžiai Žingsnis 2
Paruoškite špinatus. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite sviestą ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Kol keptuvė neįkaito, sudėkite svogūną, kad jis spėtų sugerti aliejų. Svogūnus troškinkite, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite susmulkintus špinatus, įberkite druskos ir sumažinkite ugnį. Tęskite troškinti 5 minutes, kol špinatai pakeis spalvą.

Žingsnis 3

Špinatų ryžiai Žingsnis 3
Baigti gaminti. Špinatus sudėkite į ryžius, išmaišykite ir palikite virti 2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos