Publikavimo data: 2024-06-24
Šprotų, kiaušinių ir svogūnų salotos
Populiariausiomis žuvų salotomis laikomas patiekalas su žuvies konservais, kurių pagrindinė sudedamoji dalis gali būti sardinės, šprotai, saira, skumbrė, tunas, taip pat kitos žuvys savo sultyse arba aliejuje. Šios salotos yra švelnaus ir pikantiško skonio, lengvai virškinamos, jose yra daug naudingų medžiagų. Ryškios konservuotos žuvies, kiaušinių ir svogūnų salotos jus nudžiugins įdomiu ir subtiliu skoniu. Kiaušinius galima vartoti ir vištų, ir putpelių. Pageidautina naudoti raudonuosius svogūnus - jie mažiau kartūs.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Nusausinkite šprotus ir sutrinkite juos šakute. Kiaušinius taip pat pertrinkite per tarką. Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Bulves sudėkite į salotinę, ant viršaus padarykite majonezo tinklelį. Tada išdėliokite šprotus, aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis - svogūnai. Tada pabarstykite kiaušinius, ant viršaus užtepkite majonezo. Tada sudėkite pomidorus, juos užpilkite majonezu. Pabarstykite česnaku. Paskutiniu sluoksniu paskirstykite sūrį. Padarykite majonezo tinklelį. Kad salotos pastovėtų, įdėkite jas į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos