Publikavimo data: 2024-06-12
Sraigių su dešra pyragas.
Šio pyrago receptas nustebins kiekvieną gurmaną. Dėl švelnios sluoksniuotos tešlos ir sultingų dešrelių derinio šio pyrago skonis nepamirštamas. Receptą paruošti gana paprasta, nes jam naudojama parduotuvėje pirkta tešla. Ją reikia tinkamai atitirpinti, kad sluoksniai nesuliptų. Ypatingas vaidmuo ruošiant šį patiekalą tenka teisingam tešlos iškočiojimui. Kad sluoksniai nesusidurtų, tešlą reikia kloti ta pačia kryptimi.
Žingsnis 1
Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek iškočiokite. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į vieną pusę. Supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Perpjaukite dešreles per pusę ir kiekvieną juostelę patepkite majonezu. Ant juostelių išdėliokite dešreles.
Žingsnis 3
Suvyniokite juosteles į sraigę ir kruopščiai užspauskite. Ištepkite formą aliejumi ir įdėkite sraigę į formą. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir suplakite šakute. Aptepkite sraigę ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. 30 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite sraigę iš orkaitės, leiskite šiek tiek pailsėti, supjaustykite ir patiekite.
Kategorijos