Publikavimo data: 2025-08-19
Sriuba su kiaulienos kukuliais ir koldūnais
Puiki šildanti sriuba visai šeimai.
Žingsnis 1
Storadugniame puode apkepkite ketvirčiais žiedų supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotas morkas.
Žingsnis 2
Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Sudėkite stambiai supjaustytas bulves ir užvirkite.
Žingsnis 4
Kol bulvės verda, paruoškite mėsos kukuliukams skirtą mėsą. Sumaišykite faršą su kiaušiniu, smulkintu svogūnu ir prieskoniais. Formuokite kukulius pamirkydami rankas vandenyje.
Žingsnis 5
Koldūnams gaminti sumaišykite kiaušinį, druską ir kvietinius miltus iki grietinės konsistencijos.
Žingsnis 6
Kai bulvės išvirs, į sriubą sudėkite mėsos kukuliukus, šaukštelio formos koldūnus ir virkite, kol suminkštės. Koldūnai ir mėsos kukuliai turi plaukioti. Likus 5 minutėms iki sriubos virimo pabaigos sudėkite žoleles.
Žingsnis 7
Baigiant virti, suberkite prieskonius ir lauro lapą. Palikite, kad prisitrauktų.
Kategorijos