Publikavimo data: 2025-08-19
Stalo puošmena - sotus mėsos pyragas
Gausus mėsos pyragas papuoš bet kurį svečių stalą.
Žingsnis 1
Pirmiausia užminkykite tešlą: paimkite šilto pieno, sumaišykite jį su sausomis mielėmis, druska ir cukrumi, įmuškite kiaušinį, tada miltus, viską gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą, palikite tešlą 1,5-2 valandoms, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, pakepinkite smulkintus svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Kai svogūnai apkeps, išimkite juos į atskirą lėkštę.
Žingsnis 4
Tada kepkite maltinukus, kol iškeps, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Kai mėsa apkeps, sudėkite svogūnus ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Pakilusią tešlą iškočiokite ant iš anksto aliejumi pateptos kepimo skardos.
Žingsnis 7
Ant viršaus uždėkite virtos maltos mėsos.
Žingsnis 8
Uždenkite kitu tešlos lakštu, prieš tai iškočiotu ant stalo. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Kategorijos