Štrudelis su obuoliais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Štrudelis su obuoliais orkaitėje

Deserto iš labai plonos tešlos su obuolių įdaru aromatas įprastą virtuvę ar svetainę pavers jaukia ir rafinuota kaip Vienos kavinės. Tradiciniam europietiškam skanėstui - štrudeliui su obuoliais - reikia šiek tiek atidumo ir įgūdžių tvarkant tešlą. Tačiau jį visiškai įmanoma pagaminti namų orkaitėje, jei atidžiai laikysitės išsamaus recepto.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
26 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Braškės, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.78/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Štrudelis su obuoliais orkaitėje Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, druską, actą ir augalinį aliejų. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus, nuolat maišydami, kol mišinys sutirštės. Įmaišykite kepimo miltelius ir minkykite tešlą, kol ji taps tanki, vientisa ir elastinga. Suvyniokite tešlą į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite pailsėti apie 30 minučių.

Žingsnis 2

Štrudelis su obuoliais orkaitėje Žingsnis 2
Į indą su griežinėliais supjaustytais obuoliais sudėkite sultenes, nusunkę mirkymo vandenį. Į mišinį suberkite cukrų ir cinamoną ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Štrudelis su obuoliais orkaitėje Žingsnis 3
Padėkite tešlą ant stalo, paviršių pabarstykite miltais arba patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą paskleiskite ant stalo taip, kad susidarytų plokščias stačiakampis pyragas, ir ištempkite ją nuo vidurio iki kraštų, kad susidarytų plonas sluoksnis.

Žingsnis 4

Štrudelis su obuoliais orkaitėje Žingsnis 4
Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo tešlos lakštą. Ant tešlos tolygiai paskleiskite obuolius ir sultenes ir šiek tiek užlenkite kraštus. Suvyniokite štrudelį ir užspauskite ilgąją tešlos pusę.

Žingsnis 5

Štrudelis su obuoliais orkaitėje Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atsargiai sudėkite ant jos štrudelį. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių, kol pyragas lengvai paruduos. Atvėsinkite štrudelį, patepkite sviestu ir supjaustykite riekelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos