Publikavimo data: 2024-06-08
Su daržovėmis troškinti formos koldūnai
Skanus ir turtingas šeimos patiekalas atrodo koldūnai, paruošti šiek tiek kitokia forma. Jų atveju malta mėsa nėra įvyniojama į kiekvieną tešlos gabalėlį, o išdėliojama ant plutos juostelės išilgai, uždaroma ir suvyniojama į sraigę. Tuomet "sraigės" dedamos ant daržovių mišinio ir troškinamos jame, kol išverda. Tai taip pat galima laikyti laiko taupymo būdu, jei tenka gaminti maistą didelei grupei.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinius ir įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų elastinga. Leiskite jai pailsėti 10 minučių. Paruoškite gabalėliais supjaustytą maltą mėsą ir lašinius. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą ir formavimo ratuku išpjaukite juosteles. Ant kiekvienos juostelės išilgai uždėkite maltos mėsos, užspauskite ją ir susukite tešlą su malta mėsa sraigės forma.
Žingsnis 3
Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, ant jų sudėkite "sraiges". Įdėkite lauro lapą, užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu ir 15-20 min. troškinkite uždengę dangčiu.
Kategorijos