Publikavimo data: 2025-08-17
Subtilus ir skanus degtinės užkandis
Karštos sūrio lazdelės yra vienas skaniausių ir žinomiausių užkandžių ne tik prie degtinės, bet ir prie bet kokio kito alkoholinio gėrimo. Sūrio lazdelės patiks visiems sveikos gyvensenos mėgėjams ir gerbėjams. Sūrio lazdelės ruošiamos labai paprastai ir greitai, todėl jei norite jas paruošti per kelias minutes, nebus sunku. Naudingos sūrio lazdelės yra labai švelnios, traškios, aromatingos, su lengva pikantiška nata.
Žingsnis 1
Išimkite iš šaldytuvo paruoštą sūrį, nuimkite plėvelę ir sutarkuokite jį stambia arba smulkia tarka, kaip jums patogiau. Jei sūris vis tiek prilimpa prie tarkavimo lentos, tarkavimo lentos šoną, ant kurio tarkuosite sūrį, patepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, kad sūris prie jos nepriliptų.
Žingsnis 2
Tarkuotą sūrį sudėkite į patogų gilų dubenį, įmuškite plaktą kiaušinį ir suberkite persijotus miltus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iš mišinio rankomis suformuokite nedideles sūrio lazdeles. Lazdelės turėtų tilpti į delną. Jei norite, pamerkite sūrio lazdeles į džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus, atsargiai dėkite sūrio lazdeles ant įkaitusios keptuvės ir apkepkite jas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos