Publikavimo data: 2024-06-22
Sūdyti lašiniai aštriame sūryme
Sūdyti lašiniai aštriame sūryme gaunami labai švelnūs ir skanūs, šiek tiek aštrūs. Laikomi šaldytuve stiklainyje su sūrymu gana ilgai, jei, žinoma, jų nevalgote, nes sunku atsispirti tokiai pagundai.
Žingsnis 1
Nulupkite šiek tiek odos ir supjaustykite lašinius 10×5 cm dydžio gabalėliais. Įtrinkite bet kokiu kiekiu visų prieskonių mišinio. Kuo daugiau, tuo aromatingiau. Nepersistenkite su raudonaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Pusę česnako susmulkinkite, kitą pusę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir šiuo mišiniu įtrinkite lašinius.
Žingsnis 3
Į stiklinį litrinį stiklainį sandariai sudėkite lašinius ir paruoškite sūrymą.
Žingsnis 4
500 ml verdančio vandens ištirpinkite 2,5 valgomojo šaukšto druskos ir karštu sūrymu užpilkite stiklainyje esančius lašinius. Šaukštu šiek tiek pakelkite lašinius, kad sūrymas gerai apsemtų visus gabalėlius.
Žingsnis 5
Uždarykite lašinius dangčiu, šiek tiek pakratykite ir vėl atidarykite. Jei liko vietos, įpilkite daugiau sūrymo. Vėl uždarykite.
Žingsnis 6
Palikite lašinius 24 valandoms karštyje, tada dar 2-3 dienoms įdėkite į šaldytuvą. Po to jį galima valgyti.
Kategorijos