Publikavimo data: 2024-03-29
Sūdytos bandelės
Plokščia duona yra nacionalinis Azijos tautų patiekalas. Tradiciškai į tešlą dedama vandens, kefyro arba pieno. Tačiau tortilijas galima gaminti ir su agurkų sūrymu. Dėl reakcijos su soda gaminys gaunasi purus ir orus. Vienuolynų plokštainiai ant sūrymo kepami orkaitėje. Jų pranašumas yra ir tai, kad jų sudėtyje nėra mielių. Tai reiškia, kad nereikia laukti, kol tešla pakils. Po 35 minučių mūsų recepte nurodytos tortilijos bus paruoštos. Sūrymas turi būti šviežias, be nemalonaus kvapo ir pelėsio.
Žingsnis 1
Iš agurkų sūrymo pradėkite ruošti skystą pagrindą bandelių tešlai. Nurodytą šio ingrediento kiekį supilkite į gilų dubenį. Suberkite sodą ir išmaišykite. Palaukite porą minučių, kol komponentai sureaguos. Tai būtina, kad vienuolių pyragaičiai ant sūrymo gautųsi purūs.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į gautą tirpalą suberkite kmynus, cukrų ir augalinį aliejų. Išmaišykite. Tada dalimis suberkite miltus. Maišykite šaukštu, kol tešla taps tiršta. Tada išminkykite ją rankomis ir padėkite ant stalo.
Žingsnis 3
Pradėkite formuoti bandeles. Padalykite tešlą į 3-4 dalis ir rankomis susukite į rutuliuką. Tada paimkite kočėlą ir iškočiokite taip, kad pyragėliai būtų ne per ploni, maždaug 5-8 mm.
Žingsnis 4
Vienuolyno pyragėlius su sūrymu sudėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Išimkite ir patiekite. Štai ir viskas. Kaip matote, plokštainiai greitai pagaminami, o receptas paprastas.
Kategorijos