Publikavimo data: 2024-06-08
Suflė blyneliai
Neįprastas desertas iš paprastų ingredientų - gera idėja pusryčiams ar ilgam arbatos vakarėliui. Šis patiekalas geras tuo, kad jam pagaminti reikia produktų, kurių beveik visada galima rasti namuose, todėl juo lengvai galėsite mėgautis jūs, jūsų šeima ar svečiai, jei nuspręsite paruošti ką nors skanaus ir įdomaus iš anksto neplanuodami.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, pašildykite pieną ant viryklės, bet neužvirinkite. Įmaišykite 3 kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite pieną ir palaipsniui supilkite miltus. Tešla turi būti skystos konsistencijos, be gumuliukų.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją augaliniu aliejumi. Pradėkite kepti blynus, paskirstydami tešlą per visą keptuvės skersmenį.
Žingsnis 3
Slyvas ir rūgštynes bent 15 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje, kad suminkštėtų. Tai ypač svarbu džiovintoms slyvoms: kuo ilgiau jos mirkys karštame vandenyje, tuo lengviau bus pašalinti kauliukus. Baigę mirkyti ir atskyrę kauliukus nuo džiovintų slyvų, sudėkite džiovintus vaisius ant servetėlės, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
Žingsnis 4
Norėdami paruošti suflė, susmulkinkite džiovintas slyvas ir sultenes blenderiu. Į gautą mišinį įmaišykite 5 kiaušinių trynius ir cukraus pudrą. Išplakite iki vientisos konsistencijos. Supilkite mišinį į gilų indą. Atskirai iki putų išplakite baltymus, supilkite juos į anksčiau gautą mišinį, išmaišykite.
Žingsnis 5
Ant vienos blyno pusės dėkite suflė ir uždenkite kita blyno puse. Taip darykite su visais blynais. Kepimo skardą patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir viršų pabarstykite džiūvėsėliais. Išdėliokite blynus su įdaru. Ant kiekvieno blyno uždėkite po gabalėlį šaldyto sviesto. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir įdėkite kepimo skardą į orkaitę 10-15 minučių.
Kategorijos